Werkmodel Casusoverleg Radicalisering en Extremisme

Ben je betrokken bij een casusoverleg Radicalisering en zoek je naar een uniforme werkwijze en een sterkere dialoog aan de casustafel? Dan kun je gratis gebruikmaken van het werkmodel Casusoverleg Radicalisering en Extremisme.

Illustratie van dienstverlening

Het werkmodel…

  • biedt een gezamenlijke taal en begrippenkader om samenwerking tussen ketenpartners te bevorderen en vergemakkelijken
  • is een methodische werkwijze om te komen tot een volledig beeld, een meer objectieve analyse van de casus en een integraal beeld vanuit alle perspectieven aan tafel
  • helpt bij het positief formuleren van re-integratiedoelen en een doelmatig plan van aanpak
  • monitort de ontwikkeling van een casus
  • kan een basis zijn om informatie te delen en analyseren ten behoeve van een “warme” overdracht van een casus binnen de keten, voor betere continuïteit van begeleiding en interventies
  • maakt analyse mogelijk van de ingezette interventies in relatie tot de doelen uit het plan van aanpak

 

Wil je de nieuwste versie van het werkmodel ontvangen? Wil je een training volgen? Of heb je een andere vraag over het werkmodel? Stuur dan een mail naar het algemene e-mailadres van de lokaal adviseurs van de NCTV, via: PLS@minjenv.nl.

Meestgestelde vragen over het werkmodel

  • Wat is het werkmodel?

    Het werkmodel Casusoverleg faciliteert de multidisciplinaire dialoog aan de casustafel. Het werkmodel biedt een systematische manier om alle gezichtspunten van de verschillende partners samen te brengen tot een gezamenlijk beeld, om vervolgens tot consensus te komen over een plan van aanpak. Het werkmodel helpt om de juiste inhoudelijke vragen te stellen, onderbuikgevoelens te objectiveren, witte vlekken te identificeren en vervolgens vanuit een gedeeld beeld tot een plan van aanpak te komen.

  • Voor wie is het werkmodel?

    Het werkmodel is niet alleen vóór, maar ook ván alle ketenpartners die deelnemen aan een casusoverleg Radicalisering. Het werkmodel is ontwikkeld door gemeenten, de Nationale Politie, Reclassering Nederland, Dienst Justitiële Inrichtingen, de NCTV, het OM en het Landelijk Steunpunt Extremisme. Het werkmodel is dus eigendom van de hele keten.

  • Rol van het LSE

    Het werkmodel is eigendom van de hele keten en het LSE is daarom één van de vele ambassadeurs in het land. Het LSE heeft het werkmodel geïmplementeerd in het interne werkproces en gebruikt het bij het opstellen van het plan van aanpak.

  • Waar vind ik het werkmodel?

    Wil je de nieuwste versie van het werkmodel ontvangen? Wil je een training volgen? Of heb je een andere vraag over het werkmodel? Stuur dan een mail naar het algemene e-mailadres van de lokaal adviseurs van de NCTV, via: PLS@minjenv.nl.

Laatste nieuws en publicaties