Onderzoeker/projectleider

Gepubliceerd op 7 januari 2019

Wij zijn per direct op zoek naar een gemotiveerde en ervaren onderzoeker / projectleider voor 22 tot 36 uren per week. 

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) is gespecialiseerd in begeleiding, hulpverlening en advisering aan families en professionals die geconfronteerd worden met radicalisering en extremisme. Als onderzoeker draai je mee met het team van het LSE. Je doet het onderzoek in nauwe samenwerking met de uitvoering. Afhankelijk van je achtergrond en het aantal uren dat je wilt werken kan de functie van onderzoeker gecombineerd worden met andere werkzaamheden die binnen LSE verricht worden. 

Binnen het LSE is veel kennis, expertise en vaardigheid opgebouwd die relevant is voor andere partijen. Als onderzoeker ga je de volgende vragen beantwoorden: 

Je gaat in gesprek met alle relevante partijen uit zorg, jeugd en veiligheidsdomein om bovenstaande vragen te beantwoorden. Je levert een onderzoeksverslag op met de bevindingen. Dit zal bestaan uit een beschrijving van de partijen in het veld en welke kennis, expertise en vaardigheden voor die partijen relevant is. Daarnaast zullen er concrete adviezen in zijn opgenomen over hoe, op welke manier, die kennis het beste met de verschillende partijen gedeeld kan worden. 

Je zult daarnaast een klankbordgroep inrichten met vertegenwoordigers van verschillende ministeries die zicht hebben op relevante partijen in het veld.

Functie eisen

Je hebt ervaring met het verrichten van onderzoek en het schrijven van onderzoeksrapportages. Daarbij is het van belang dat je kennis hebt van de verschillende partijen in het veiligheidsdomein, (jeugd)zorg en het lokale veld/gemeente en dat je daar gemakkelijk contact mee kunt leggen. Je bent een teamspeler en in staat om verbinding te leggen met zowel andere onderdelen binnen de organisatie als externe partijen. Je kunt goed analyseren, bent pro-actief, kunt vlot schrijven en bent  goed in organiseren. 

Je beschikt over: 

Wat bieden wij?

In deze functie ben je werkzaam in een team van zeer ervaren en enthousiaste professionals met een ruime diversiteit in culturele achtergronden die aansluiten bij onze doelgroepen. Een inspirerende en vooral afwisselende werkomgeving die je blijft prikkelen. Het LSE heeft een uitgebreid in- en extern scholingsprogramma. Wij bieden een marktconform salaris. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring. 

Sollicitatieprocedure

​Solliciteren kan tot en met 3 februari 2019 via het online sollicitatieformulier (knop 'Direct solliciteren') . Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met ons via 088 - 20 80 080 of via .

In verband met de werkzaamheden die wij verrichten zijn een pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Als je geen VOG zonder bezwaren aan kunt leveren, kunnen we je helaas niet aannemen.

Direct solliciteren