Casemanager

Gepubliceerd op 15 augustus 2019

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) is per direct op zoek naar een gemotiveerde en ervaren casemanager voor 28 tot 36 uur per week. Het LSE is gevestigd in de regio Utrecht.

De functie

In deze functie als casemanager ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van een persoon die actief is binnen een extremistisch netwerk dan wel de familie van die persoon. Gedurende een ondersteuningstraject fungeer je als eerste aanspreekpunt voor de persoon of de familie. Als casemanager zorg je voor continuïteit in de persoonlijke begeleiding, je doet de intake en maakt het plan van aanpak, je voert (interventie)gesprekken en draagt bij aan het beantwoorden van zoveel mogelijk vragen van de familie, persoon of omgeving. 

Daar waar specifieke zorg nodig is (bijv. psychologische zorg, schuldhulpverlening, juridische bijstand), begeleid je als casemanager de persoon of familie in het contact met de betreffende hulpverleningsorganisaties. Je kent het werkveld en kunt waar nodig schakelen met betrokken organisaties. Je werkt samen met lokale specialistische zorgverleners en diverse instanties die een rol hebben in dit traject. Tevens zorg je voor dossiervorming en rapportage. 

Functie eisen

Wat bieden wij

Je komt te werken in een multidisciplinair en multicultureel team van ervaren en bevlogen professionals in een inspirerende en vooral afwisselende werkomgeving. Het LSE heeft een uitgebreid in- en extern scholingsprogramma.  Om te beschikken over de meest actuele kennis, ervaring en methodieken op het gebied van extremisme, radicalisering en familieondersteuning volgen medewerkers regelmatig intensieve bijscholing en training. Wij bieden een marktconform salaris. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring. 

Solliciteren

Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier (knop 'Direct solliciteren') . Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met ons via 088 - 20 80 080 of via . Bij dezelfde geschiktheid gaat in verband met de teamsamenstelling de voorkeur uit naar een vrouw.

In verband met de werkzaamheden die wij verrichten zijn een pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Als je geen VOG zonder bezwaren aan kunt leveren, kunnen we je helaas niet aannemen.

Direct solliciteren