Over het LSE

Bij het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) bieden wij hulp en advies aan burgers en professionals in de omgang met radicalisering en extremisme.

Wij werken op het snijvlak van zorg en veiligheid. Wij maken en houden contact, onbevooroordeeld. Vanuit een professionele houding en met kennis van zaken.  Betrokken bij onze cliënten en bevlogen in ons werk. Daarbij zijn mensenrechten, de kaders van de Nederlandse wet en de nationale veiligheid leidend. Wij baseren ons op de laatste wetenschappelijke inzichten en kennis over radicaliseringsprocessen.

Illustratie 2 mensen aan het werk.

Het LSE

  • werkt als landelijk expert in de omgang met radicalisering en extremisme;
  • draagt bij aan veiligheid door zorg;
  • is laagdrempelig beschikbaar voor burgers en professionals voor advies, hulp en zorg bij de omgang met radicalisering en extremisme;
  • biedt maatwerk binnen de bestaande diensten;
  • verbindt mensen en partijen in de aanpak van radicalisering en extremisme;
  • analyseert en deelt trends op basis van praktijkervaring;
  • werkt onafhankelijk van de overheid;
  • springt in op maatschappelijke ontwikkelingen.

Stichting Fier

Het LSE is onderdeel van het landelijk expertise- en behandelcentrum Fier. Fier is landelijk specialist op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

 

Naar de website van Fier

Kwaliteit

Het LSE investeert in professionalisering van haar dienstverlening. Kwaliteit en transparantie staan hoog in het vaandel. Daarom laten wij onze dienstverlening onafhankelijk evalueren.

 

Bekijk de evaluaties

Vacatures

Werken bij  het LSE is zeer divers en uitdagend. Bij het LSE bieden we een inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Bent u geïnteresseerd in een functie bij het LSE of wilt u meer informatie over de openstaande vacatures?

 

Bekijk hier de openstaande vacatures

5 jaar LSE: wat een reis!

LSE JubileumuitgaveHet begon met een idee en een overtuiging. Het idee dat er steun zou moeten komen voor de omgeving van personen die radicaliseerden evenals een aanpak om ‘spijtop – tanten’ individueel te begeleiden uit het extremisme. Ter ere van het vijfjarig bestaan (2020) van het LSE is een magazine uitgebracht: ‘Het LSE, vijf jaar sterk voor een veilige en leefbare samenleving’.

Bekijk het magazine

 

 

Ons laatste nieuws en publicaties

contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Bel 088 – 20 80 080 of laat een terugbelverzoek achter. Liever per mail? Bekijk onze contactgegevens.

Let op: wij kunnen geen zakelijke telefoonnummers terugbellen.

Terugbelverzoek

  • Let op 088 nummers kunnen niet worden teruggebeld.