Familiesteunpunt wordt LSE

Gepubliceerd op 9 april 2018
Familiesteunpunt wordt LSE

Het Familiesteunpunt Radicalisering is in oktober 2015 opgericht vanuit het Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme van de Rijksoverheid. Sinds de oprichting heeft het Familiesteunpunt veel families bijgestaan. In eerste instantie betrof het vaak families van wie een kind was uitgereisd naar Syrie. Maar sinds de hulpvragen steeds diverser werden en het hulpaanbod werd uitgebreid, dekte de naam Familiesteunpunt Radicalisering de lading niet meer. Tijd voor een nieuwe naam: Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE).

Naast de nieuwe naam werd ook een nieuwe website ontwikkeld met meer informatie voor ouders, familieleden en professionals. Het multiculturele en multidisciplinaire team van het LSE is ook gegroeid en bestaat inmiddels uit ruim 20 bevlogen professionals. 

Het LSE biedt familieondersteuning, individuele begeleiding aan mensen die zelf betrokken zijn bij extremisme en lotgenotencontact. Professionals kunnen een beroep doen op het LSE voor informatie en consultatie op casusniveau. Het LSE is onderdeel van stichting Fier. Meer informatie over het LSE.