Publicaties

Flyer Landelijk Interventieteam Vreemdelingenketen (LIV)
Deze flyer geeft uitleg over de taken en doelgroep van het LIV.

Leeraanbod polarisatie en radicalisering
Deze gids biedt een totaaloverzicht van het leeraanbod van Platform JEP, Stichting School & Veiligheid (SSV), Landelijk Steunpunt Extremisme, Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) en Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR).

Jubileumuitgave 5 jaar LSE, 2020
Ter ere van het vijfjarig bestaan van het LSE is een magazine uitgebracht: 'Het LSE, vijf jaar sterk voor een veilige en leefbare samenleving'.

Factsheet over het LSE, 2020
Deze factsheet biedt een overzichtelijke weergave van het specialisme en de aanpak van het LSE.

Conspiracy theories in the age of corona, 2020
Violent extremism and conspiracy theories in the age of Corona: a multidisciplinary approach by the Dutch National Support Center for Extremism.

Handreiking LVB en Radicalisering, 2019
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) zijn relatief makkelijk te beïnvloeden en daardoor mogelijk kwetsbaar als het gaat om radicalisering. Dat blijkt ook uit de casuïstiek waarmee hulpverleningsorganisaties en het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) geregeld te maken krijgen

Factsheet Radicalisering, 2018
In deze factsheet wordt het begrip radicalisering toegelicht en wordt uitleg gegeven over de signalen van radicalisering. Deze factsheet is ook beschikbaar in het Engels.

Fier Magazine: Extreemrechts, 2018
Extreemrechts in Nederland krijgt steeds meer nieuwe aanwas. De voedingsbodem? ‘Voornamelijk ontevredenheid’, zegt Mark van het Landelijk Steunpunt Extremisme. ‘Iemand moet de schuld hebben.’

Evaluatie LSE, 2018
De hulpverlening van het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE)  maakt mensen weerbaarder tegen radicalisering en helpt mensen om uit extreme netwerken te stappen. Gemeenten, professionals en clienten zijn positief over de inzet van het LSE. Dat blijkt uit een evaluatie van onderzoeksbureau AEF in opdracht van subsidieverstrekker NCTV.
De evaluatie is ook beschikbaar in het Engels.