Mijn kind of familielid is uitgereisd

Wanneer uw kind of een ander familielid is uitgereisd naar een strijdgebied, maakt als familie een moeilijke tijd door. Misschien wil uw kind of familielid terugkeren naar Nederland. U heeft veel vragen die u misschien nergens kunt of durft te stellen. U maakt zich zorgen en kampt met angst en onzekerheid. 
 

Familiebegeleiding

Wij kunnen u familiebegeleiding bieden. Deze begeleiding krijgt u van een familieondersteuner die uw vaste aanspreekpunt blijft. Samen met uw familieondersteuner bespreekt u de situatie, uw vragen en zorgen en welke hulp u nodig heeft. De familieondersteuner adviseert, denkt met u mee en geeft aan welke ondersteuning u van het LSE kunt verwachten.

Soms kan het nodig zijn om een andere deskundige te betrekken. Dit wordt altijd vooraf met u besproken. Uw familieondersteuner doet niets zonder uw toestemming.

Contact met lotgenoten

Als u daar behoefte aan heeft kunnen we u in contact brengen met mensen die hetzelfde als u meemaken. Lotgenotencontact is professioneel begeleid groepscontact en is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan steun van anderen met vergelijkbare ervaringen. 

Beleid bij terugkeer

Wij kunnen niet faciliteren of bemiddelen bij het terughalen van uw kind of familielid uit het buitenland. Wij kunnen u wel informeren over het juridische verloop en de lijn die de overheid hanteert in dit proces. 

Lees hier een interview van de Volkskrant met een vader wiens dochter is vertrokken naar IS-gebied.

Familieondersteuning

Familieondersteuning

Hulpverlening en zorg voor ouders en families van wie een kind of familielid te maken heeft met radicalisering of extremisme.  
Meer informatie

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding voor mensen die zelf betrokken zijn bij radicalisering of extremisme. 
Meer informatie

Contact met lotgenoten

Contact met lotgenoten

Professioneel begeleid groepscontact met lotgenoten van wie een kind of familielid te maken heeft (gehad) met radicalisering of extremisme.
Meer informatie