Mijn familielid wordt verdacht van extremisme en zit in detentie

Wanneer uw kind wordt verdacht van extremisme en in detentie zit, in Nederland of in het buitenland, maakt u als familie een moeilijke tijd door. U heeft veel vragen die u misschien nergens kunt of durft te stellen. U maakt zich zorgen en kampt met angst en onzekerheid.

Familiebegeleiding

Wij kunnen u familiebegeleiding bieden. Deze begeleiding krijgt u van een familieondersteuner die uw vaste aanspreekpunt blijft. Samen met uw familieondersteuner bespreekt u de situatie, uw vragen en zorgen en welke hulp u nodig heeft. De familieondersteuner adviseert, denkt met u mee en geeft aan welke ondersteuning u van het LSE kunt verwachten.

Contact met lotgenoten

Als u daar behoefte aan heeft kunnen we u in contact brengen met mensen die hetzelfde als u meemaken. Lotgenotencontact is professioneel begeleid groepscontact en is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan steun van anderen met vergelijkbare ervaringen. Onderdeel van het lotgenotencontact is onder andere een bezoek aan de terrorisme afdeling van de Penitentiaire Inrichting.

Beleid bij terugkeer

Wij kunnen niet faciliteren of bemiddelen bij het terughalen van uw kind of familielid uit het buitenland. Wij spelen ook geen rol in het strafrechtelijke proces. Wij kunnen u wel informeren over het juridische verloop en de lijn die de overheid hanteert in dit proces.