Consultatie en advies

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) biedt kosteloos advies en consultatie voor professionals en burgers. Op deze pagina leest u wat wij voor u kunnen betekenen. Bij twijfel of iemand (mogelijk) geradicaliseerd is kun u altijd contact opnemen. Dit kan ook anoniem.

Soorten consultatie en advies

Het LSE biedt verschillende typen hulp en begeleiding. Afhankelijk van uw situatie kunnen we kijken wat het beste bij u past.

Consultatie

Van consultatie is sprake als het LSE direct antwoord kan geven op een vraag of als een kortdurend contact gevolgd door een advies volstaat. Deze vragen kunnen zowel gesteld worden door professionals als door mensen die in hun privéleven te maken hebben met radicalisering of extremisme.

Advies

Hieronder valt advies en ondersteuning aan professionals in de omgang met mensen die (mogelijk) geradicaliseerd zijn en hun omgeving. Dit advies wordt ingericht als een traject. Het belangrijkste doel van advies is het vergroten van het kennis- en handelingsperspectief van de professional.

Landelijk Interventieteam Vreemdelingenketen

Zijn er vragen of zorgen over mogelijke radicalisering bij een asielzoeker of statushouder? Dan kan het Landelijk Interventieteam Vreemdelingenketen (LIV) meedenken en adviseren. Met een team van duidingsexperts en zorgexperts onderzoekt LIV of er sprake is van radicalisering en/of psychische problematiek (zoals trauma). Het team heeft kennis van onder andere radicalisering, extremisme, geopolitiek en psychologie. Vervolgens stelt LIV een advies op voor lokale partijen over zorg voor en ondersteuning van de persoon in kwestie met als doel om (toenemende) radicalisering te voorkomen.

 

Meer over LIV

Landelijk Adviesteam minderjarige Terugkeerders

Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) levert experts aan het Landelijk Adviesteam minderjarige Terugkeerders (LAT). Het LAT geeft advies over wat nodig is voor een veilige en duurzame (re)integratie van kinderen die naar Nederland (terug) komen nadat ze door hun ouders zijn meegenomen naar strijdgebied of daar zijn geboren).

 

Meer over LAT

contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Bel 088 – 20 80 080 of laat een terugbelverzoek achter. Liever per mail? Bekijk onze contactgegevens.

Let op: wij kunnen geen zakelijke telefoonnummers terugbellen.

Terugbelverzoek

  • Let op 088 nummers kunnen niet worden teruggebeld.