FORSA trajectbegeleiding

Bij FORSA wordt individuele trajectbegeleiding geboden aan personen die extremistische overtuigingen hebben, betrokken zijn (geweest) bij extremistische netwerken, of die worden verdacht van of zijn veroordeeld voor extremistische strafbare feiten. Individuele trajectbegeleiding is ook bedoeld voor mensen die het extremisme al verlaten hebben, maar moeite hebben hun leven weer op te bouwen.

Op basis van gesprekken en de hulpvragen wordt een traject op maat gemaakt. Onderdelen van de trajectbegeleiding kunnen bijvoorbeeld zijn: weerbaarheid, traumaverwerking, kritische reflectie, levensbeschouwelijke vragen, (her)opbouwen van een sociaal netwerk, relaties met familie en maatschappelijke participatie (o.a. opleiding en werk).

Veilige re-integratie in de maatschappij, waarin het proces van (verdere) radicalisering wordt voorkomen en uiteindelijk wordt beëindigd. Dat houdt in dat er afstand wordt genomen van de extremistische ideologie en de cliënt zich beter kan verhouden tot de samenleving.

Werkwijze FORSA

 1. Aanmelding via de Frontoffice vanuit Gemeenten, D.J.I, Reclassering
 2. Weging van de hulpvraag door multi disciplinair team
 3. Verrijking van de  hulpvraag en informatie via Frontoffice t.b.v. go or no go
 4. Uitleg van proces en plan aan opdrachtgever
 5. Koppelen van de geschikte casemanager aan cliënt
 6. Afstemming van de hulpvraag met de cliënt
 7. Start van intake / analyse fase (duiding ten behoeve van plan van aanpak i.s.m cliënt)
 8. Voorleggen plan van aanpak met opdrachtgever
 9. Overeenstemming met cliënt en opdrachtgever
 10. Start traject met daarin een drie maandelijkse evaluatie

Meest gestelde vragen over Forsa

 • Is het een vrijwillig traject?

  Het uitgangspunt van een FORSA traject is het vrijwillig willen meewerken vanuit een hulpvraag. Een voorbeeld hiervan is ‘ik ervaar veel problemen binnen mijn familie door mijn overtuigingen, hoe ga ik hiermee om?’

  In sommige gevallen komt het voor dat een FORSA traject een onderdeel vormt van een reclasseringstraject of vanuit een eis vanuit rechtspraak, ook hierin wordt er verkend welke hulpvraag er vanuit de cliënt gevormd kan worden.

 • Kan ik ook familieleden of mijzelf aanmelden voor een FORSA traject?

  Een FORSA traject kan alleen uitgevoerd worden in opdracht van een formele netwerkpartner.

Informatie aanvragen FORSA traject

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Contact

Wilt u graag meer informatie ontvangen over een FORSA traject? Vul onderstaand formulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.
Hidden

Informatie FORSA aanvraag